Resultaat: Besnijdenis om medische reden: "Onbegrijpelijk dat dit niet in de basisverzekering zit."

De uroloog is duidelijk. Er is maar 1 oplossing voor de problemen die je hebt met je voorhuid: een besnijdenis. Ontzettend vervelend natuurlijk. Maar wat schetst je verbazing? Je krijgt deze behandeling niet vergoed! We waren benieuwd of jij dit terecht vindt.

121 deelnemers en 61 reacties in 1 maand tijd!


Jullie hebben een uitgesproken mening over deze case. Jullie grootste vraag is: “Waarom zit besnijdenis om medische reden niet gewoon in de basisverzekering?” En: “Als het niet in de basisverzekering zit, dan moet het in de aanvullende verzekering zitten.”

81% vindt dat wij besnijdenissen uit de aanvullende verzekering moeten vergoeden


Waarbij wij het volledige gemiddelde bedrag vergoeden. Dat is € 1.400. Maar de meerderheid wil niet meer premie betalen voor zo’n dekking. Wij nemen een besnijdenis om medische reden daarom niet op in de aanvullende verzekering.

“Dit is gewoon een operatie met een medische noodzaak en zou eigenlijk gewoon in het basispakket moeten thuishoren.”“Een besnijdenis om medische reden moet in de basisverzekering zitten”


Dat vinden erg veel mensen, maar dit was geen keuzemogelijkheid. Gelukkig zijn wij niet de enige die zich over deze vraag buigen! Op dit moment ligt er vanuit minister Schippers een adviesaanvraag bij het Zorginstituut om een aantal ingrepen toch weer in het basispakket 2017 op te nemen. Waaronder besnijdenis op medische gronden.

Besnijdenis wordt vergoed vanaf 1 januari 2017


Inmiddels heeft de minister hierover een positief advies uitgebracht wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat besnijdenis om medische redenen (onder voorwaarden) weer opgenomen wordt in de Basisverzekering. Op Prinsjesdag wordt definitief bepaald of besnijdenis in de Basisverzekering wordt opgenomen. Het is formeel onmogelijk om het beleid hierop nog voor 2016 want dat kan alleen per 1 januari elk jaar. Bovendien kan FBTO de inhoud en interpretatie van de Basisverzekering niet eigenhandig aanpassen omdat dit vanuit de overheid wordt bepaald.

0 reacties op dit artikel

Bekijk mobiele versie